Rumored Buzz on komresör bakım servisi

Hava filtresinde biriken tozların ve tortuların meydana getirdiği kirlilik, kompresör performansını azaltan ve enerji kaybına yol açan olumsuzlukların başında geldiği için düzenli aralıklarla temizlenmelidir.

Bunların yanı sıra, separatör, emiş grubu takımı, vida rulman tamir takımı ve panel filtre değişimleri, üretici firmanın belirlemiş olduğu zamanlarda periyodik bir şekilde yapılmalıdır. Bu tür bakımlar bazen firma tarafından bireysel olarak yapılmakla birlikte, makineden yüksek verim alınabilmesi advertisementına yetkili ve uzman servis desteği alınmalıdır.

Bu bakım işlemleri arasında yağ değişimi, filtre temizliği ve diğer önleyici tedbirler yer alır.

Bu sayede günlük olarak gerçekleştirilen kompresör denetimlerinin yanı sıra uzun vadede gelişebilecek problemlerin de erken teşhis edilmesi ve onarılması kolaylaşır.

Bir veya birden fazla sıkıştırma alanına giren havanın bulunduğu odalar, motorlu makinenin giriş kısmından kapatılır. Daha sonra hacmi azalan odadaki hava sıkıştırılır.

Kind'da yer alan bilgilerimin EKS Kompresör ve ona bağlı olan şirketler ile kampanya, tanıtım ve duyuru konularında izinli gönderim yapılabilmesi için paylaşılmasına izin veriyorum ve daha fazla bilgi edinin onaylıyorum.

Tamir edilmesi gereken parçaların orijinal olması gerektiği unutulmamalıdır; bu nedenle, servis sağlayıcının bu konudaki referansları incelenmelidir.

Hava sızıntısı: Havalı kompresörlerde en sık karşılaşılan arızalardan biri hava daha fazla bilgi sızıntısıdır. Bu durum, hava kaybına ve kompresörün verimliliğinin azalmasına neden olabilir.

Segmanların aşınmasını takiben silindirin çizilmesi ve silindirden kopabilecek parçaların daha fazlasını okuyun piston ve biyel kollarına zarar vermeleri, krank rulmanlarının bozulmasına ve kırılan biyel kolu sebebiyle gövdenin kırılmasına veya çatlamasına sebep olabilmektedir. Sonuç olarak makinenin bozulması ve atıl hale dönüşmesi kaçınılmaz olmaktadır.

Pistonlu kompresörlerin burayı kontrol edin arızalanmasının başlıca nedeni etkili bir soğutma sisteminin olmamasıdır. Bu durum, sibopların aşırı ısınmasına yol açarak, yağ seviyesinin azalmasına daha fazlasını okuyun ve yağsız çalışan segmanların aşınmasına neden olur.

Vidalı kompresörlerde yapılan periyodik bakımlar sırasında ilk olarak yağ seviyesi, yağ filtresi ve hava filtresi gibi parçaların değişimi yapılır. Yağ seviyesi azalmış ise takviye edilir ve gerekirse tüm yağ değiştirilebilir.

Bir pistonlu kompresörün tamiri sırasında Alkom Kompresör firması tarafından yapılan işlemler şunlardır:

Kompresör kurutucu kullanılmayan hava hatlarına bağlanan makineler çoğu kez nem sebebiyle arızalanırlar. Nemli hava arızalara neden olur.

Cihazın ani durdurmalar sırasında hava emiş filtrelerinden yağ gelmesi gibi arızalar yer almaktadır. Kompresör servisleri tarafından yapılacak olan teknik analiz ve ölçümler sonrası arızaya sebep olan unsurlar belirlenmekte, parça değişimleri yapılarak cihazın tamiri gerçekleşmektedir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *